Folkekøkken i Vejleåparken

Efter blot få ugers forberedelse er Helhedsplanen i Vejleåparken klar til at invitere beboerne på et måltid mad i boligområdets nye folkekøkken den 4. oktober 2016 kl. 17.

Helhedsplanen, som AAB afdeling 55 er en del af, har i længere tid talt om at iværksætte et folkekøkken i boligområdet, da flere beboere har efterspurgt familiespisearrangementer. Kontanthjælpsloftet, der træder i kraft den 1. oktober, har dog været en medvirkende årsag til at få planerne på skinner.

”Vi har mange familier i området, der i forvejen sidder stramt i det rent økonomisk. En del af dem vil opleve, at det fremover bliver endnu sværere at få økonomien til at hænge sammen, nu hvor kontanthjælpsloftet bliver en realitet, og dem vil vi gerne give en håndsrækning ved at tilbyde et billigt måltid i hyggelige rammer for områdets børnefamilier”, siger Lasse Matthiessen, der er projektchef hos Helhedsplanen i Vejleåparken.

Han tilføjer, at folkekøkkenet også vil være en naturlig anledning til at gøre opmærksom på de øvrige muligheder, der er for at få hjælp til at håndtere fremtiden, der for nogle beboeres vedkommende kan synes ganske dyster.

”Vi vil blandt andet gerne gøre endnu flere beboere opmærksomme på, at der hver onsdag er en mulighed for at få gratis rådgivning omkring gæld og økonomi via AAB´s gældsrådgiver, og det handler selvfølgelig om, at vi skal gøre alt, hvad der står i vores magt for at undgå udsættelser”, forklarer Lasse Matthiessen.

Der vil være plads til ca. 100 personer, når der på tirsdag serveres "byg selv burgere" til en pris på 15 kr. for voksne og 10 kr. for børn. Folkekøkkenet vil blive drevet af helhedsplanen i samarbejde med frivillige beboere og andre i netværket, der har meldt sig til at løfte opgaven.

Folkekøkkenet vil finde sted hver anden uge frem til midten af december og vil blive afholdt skiftevis i Kulturhuset hos AAB Afd.55 og i Glashuset i Østergården.

Se flyer om folkekøkkenet