Nybyggeri og boligforbedring

 

I Boligforeningen AAB har vi bygget boliger i mere end 100 år. Og det fortsætter vi med til glæde for vores mange nye og gamle beboere.

Vi bygger moderne, attraktive by-boliger og rækkehuse i skønne omgivelser til både familier og singler. Vi bygger ungdomsboliger til studerende og lærlinge samt plejehjemsboliger til beboere, som ikke længere kan klare sig i eget hjem.

AAB's byggepolitik

Vores filosofi er enkel – vi vil give alle vores beboere det bedste hjem. Det betyder også, at vi løbende laver boligforbedringer og moderniseringer i vores ældre boligafdelinger.

For os er det vigtigt, at vores boliger matcher nutidens krav til en boligs -funktionalitet, køkken, bad, altaner og terrasser. I AAB fremtidssikrer vi vores charmerende gamle boligbebyggelser, så de matcher nutidens og fremtidens forbrugsmønstre.

Energistrategi for Boligforeningen AAB

Herunder kan du læse om AAB's aktuelle projekter inden for nybyggeri og boligforbedring.

Nybyggeri

Rækkehuse i AAB afdeling 55 - Ishøj

Læs mere

58 rækkehuse i Ishøj, AAB afdeling 55 II       

Attraktive 1-plans rækkehuse med egen have både til gård og gade - klar til indflytning i starten af 2020


Inden 2018 rinder ud er AAB i fuld gang med at opfører 58 nye attraktive 1 plans rækkehuse langs Ishøj Boulevard og Ishøj Søvej. Byggetiden er sat til 14 måneder, og rækkehusene tages i brug i takt med, at de står færdige.

De nye rækkehuse ligger kun 10 minutters kørsel på cykel fra Ishøj Strand og i gåafstand til S-togstation og Ishøj By Center, som rummer både en Bilka og et stort udvalg af detailbutikker.

I dag bygges der meget få 1-plans rækkehuse i Danmark. Byggeprisen for denne type rækkehuse er nemlig væsentlig højere end for rækkehuse i flere planer. Men et tæt samarbejde med Ishøj Kommune har gjort det muligt at give AAB’s boligmedlemmer denne unikke bomulighed, i øvrigt med have både for og bag.

Rækkehusene opføres i forskellige størrelser og med varieret antal værelser fra to til fire værelser (se plantegninger: 2-værelses, 3-værelses og 4-værelses (type C og D)).  Se 3D tur i prøveboligen her

Se oversigt over indskud og priser.

Se oversigt over placering og adresser for rækkehusene.

Rækkehusene på Ishøj Boulevard og Ishøj Søvej bliver en del af AAB’s boligafdeling i Vejleåparken, AAB afd. 55. Og beboerne i de nye boliger får derfor også glæde af alle de drifts- og fællesfaciliteter, som den eksisterende boligafdeling rummer. Her finder du et lokalt butikscenter med frugt & grønt, frisør med flere, fælleslokaler, gymnastiksal, klubber & foreningsliv med mere. 

Opskrivning

Hold øje med AAB's hjemmeside for opskrivning til rækkehusene. Vær opmærksom på, at du skal bo i AAB afdeling 55 for at komme i betragtning til rækkehusene.

Luk

Rækkehuse AAB afdeling 47 - Skovlunde

Læs mere

39 rækkehuse i Skovlunde, AAB afd. 47 II 

Store gårdhave-rækkehuse i to plan på vej i Ballerup Kommune -  forventes klar til indflytning i maj 2021

     


Ballerup Kommune har fuldt fokus på byudviklingen i Skovlunde. Og i løbet af de kommende år vil Skovlunde Bymidte igen markere sig som områdets største og vigtigste indkøbssted. Med S-tog station, nye moderne boliger og et spritnyt handelsstrøg med dagligvare- og detailbutikker samt sundhedshus vil der igen komme liv i Skovlunde Centeret.

Og på Lundebjerggårdsvej 104, kun 5 minutters gang fra Skovlunde S-tog station og det nye Skovlunde Center, har AAB planlagt at opføre en rækkehusbebyggelse med 39 store moderne familieboliger.

Den ny rækkehusbebyggelse vil indeholde både 3-værelses og 4-værelses boliger. Boligerne på fire værelser vil alle være i to plan med badeværelse, stue og køkken-alrum i stueplan samt med depot og tre værelser på 1. sal. Boligerne på tre værelser er i ét plan. Her har stueboligen adgang til have og boligen på 1. sal har adgang til egen terrasse.

Bebyggelsen bliver opført som tre selvstændige rækkehusklynger. Og i hver klynge er der 13 boliger, som ligger omkring et fælles gårdrum. Her er det gode naboskab indtænkt som en vigtig bo-kvalitet.

Rækkehusene bliver en del af boligafdelingen AAB afd. 47, opført i 1964.

 

Dronebillede fra byggepladsen, august 2020

Opskrivning

Hold øje med AAB's hjemmeside for opskrivning til de nye boliger i Skovlunde.  Boligerne kommer til at koste ca. 9800 kr. om måneden for fire værelser og ca. 7500 kr. om måneden for tre værelser.
 

Plantegninger

Faktaark

3D virtual tour - 3-rums bolig

3D virtual tour - 4-rums bolig

Billeder - 4-rums prøvebolig

Billeder - 3-rums prøvebolig

Luk

Familieboliger i AAB afdeling 117 - Ørestad Syd

Læs mere

148 boliger i København, AAB afdeling 117

Store og små familieboliger med altan eller terrasse på vej i Ørestad Syd - forventet indflytning medio 2021

Dronebillede af byggeriet september 2020                                                                             Oversigt over den færdige afdeling

 

Byggeriet er en del af en samlet boligkarré i Ørestad Syd. Halvdelen af karréen bliver indrettet med private boliger. I den anden halvdel, som ligger ud til Asger Jorns Allé, opfører Boligforeningen AAB 148 almene boliger og en kommunal daginstitution.

De fleste boliger forsynes med altan eller terrasse. Stueboliger mod Else Alfelts Vej får hævet have / terrasse mod gaden, og boligerne på toppen af daginstitutionen får taghaver mod gården. Og i gården indrettes legeplads til daginstitutionen, som kan bruges af beboerne udenfor institutionens åbningstid.

I AAB’s del af bebyggelsen opføres både 2-værelses, 3-værelses 4- og 5-værelsesboliger i varierende størrelser og indretning. Her vil en 2-værelses på 70 m² i dagens priser komme til at koste omkring 7.000 kr. om måneden og en 4-værelses på 105 m² ca. 10.500 kr. om måneden. 

Byggeriets udformning er besluttet i tæt samarbejde med den private bygherre. Og boligkarréen kommer til at fremstå som én samlet bebyggelse med varierende højder og tagformer, opført i de samme smukke facadematerialer hele vejen rundt.

 

Se 3D-visning af vores prøvebolig her.

Se plantegninger for opgang J og K i afdeling 117 her

Se plantegninger for opgang L, M og N i afdeling 117 her.

Se liste over adresser i afdelingen.

Fakta-ark over afdeling 117.

 

Opskrivning

Du kan skrive sig op via Boligbasen fra onsdag den 25. september 2019.

Forventet indflytning april 2021.

Luk

Familieboliger AAB afdeling 118 - Frederiksberg

Læs mere

14 boliger på Frederiksberg, AAB afdeling 118

Attraktive familieboliger langs Frederiksbergs grønne bælte på Ågade  - klar til indflytning 1. maj 2020

Boligforeningen AAB og Frederiksberg Kommune har indgået aftale om opførelse af almene familieboliger på en af kommunens sidste byggegrunde. Af de i alt 14 boliger, som opføres på stedet, skal fem anvendes som flygtningeboliger.

Det nye hus kommer til at ligge som en vinkelafslutning af den eksisterende boligkarré, der løber langs Ågade - fra Falkoner Allé og frem til De Døves Kirke. Mod Ågade bygges i 6 etager, og i vinkelbygningen mod gård trappes huset ned.

Huset opføres med røde teglsten mod Ågade og kirken. På indersiden vil huset fremstå med lyse facader og svalegange, der både anvendes som adgangsvej og som ’altan’ for boligerne. Og svalegangene bliver beklædt med espalier og grønne planter.

Seks af boligerne får vinduer mod Ågade og kirken, hvoraf fem er disponeret til flygtninge. Det drejer sig om boligerne fra stuen til og med 5. sal. De øvrige boliger får alle udsigt til kirken og det grønne gård.

Der vil både være 2-værelses og 3-værelses boliger til udlejning med størrelser på henholdsvis 68-77 m² og 93 -112 m² brutto. Her kan du se en oversigt over de enkelte boligers husleje eksl. forbrug.

Her kan du se boligernes plantegninger eller læse et faktaark om bygningen

Opskrivning

Alle kan blive skrevet op til boligerne i afdeling 118, men du skal være opmærksom på, at første gang boligerne bliver udlejet, er det kun AAB-beboere, der i forvejen bor i Frederiksberg Kommune, som kan komme i betragtning. Boligerne vil ved andengangs-udlejning og efterfølgende blive udlejet i henhold til rammeaftalen, og dermed kan alle komme i betragtning hvis de skriver sig op via Boligbasen

Hold øje med AAB's hjemmeside for opskrivning til de nye boliger på Frederiksberg.

Luk

Boligforbedring

Helhedsplan for renovering af AAB afd. 17 - Amager

Læs mere

Helhedsplanen i AAB afdeling 17 omfatter blandt andet nye badeværelser, badetårne, nye køkkener, lys spiseplads og etablering af altaner/franske altaner .


Hvad omfatter helhedsplanen?

 • Etablering af nyt køkken i alle lejligheder
 • Etablering af fransk altan / altan / trappe til gården
 • Etablering af badeværelser i alle lejligheder
 • Etablering af badetårne hvor det er muligt
 • Etablering af badeværelse i rum mod gård eller andre løsninger
 • Etablering af lys spiseplads.


Tidsplan

AAB forventer at kunne starte byggeriet i 2021. Byggetiden forventes at være ca. 15 måneder.

Luk

Minihelhedsplan i AAB afdeling 37 - Østerbro

Læs mere

Minihelhedsplanen i afdeling 37 på Læsø park allé i København, Østerbro, skal afhjælpe utætte badeværelser. Afdelingen har i de sidste tre år haft store problemer med skimmelsvamp/forhøjet fugt i boligernes badeværelser, i boligernes entréer og i trappeopgangene, på grund af utidssvarende badeværelser med koksvægge og manglede vådrumsmembran.

Afdelingsbestyrelsen har derfor valgt at gennemfører et projekt, der samtidig fremtidssikrer afdelingen, med en totalrenovering af afdelingens badeværelser.

Afdeling 37 er bygget i 1953 og har 524 boliger.

 

Hvad omfatter minihelhedsplanen?

 • Nedrivning af eksisterende væg og gulvbelægning
 • Montering af vådrumsmembran og nye flisebelægninger
 • Udskiftning af tekniske vand og – afløbsinstallationer
 • Etablering af gulvvarme
 • Udskiftning af alt sanitet og badeværelses inventar. 


Tidsplan
Byggeriet begynder i 2020, og byggetiden er i alt cirka 18 måneder. Byggeriet forventes at være afsluttet ultimo 2021.

Beboerinformtion

 

 

Luk

Helhedsplan for renovering af AAB afd. 40 - Bellahøj

Læs mere

Helhedsplanen i afdeling 40 på Bellahøj i København tager udgangspunkt i at få afhjulpet byggeskader og samtidig tilføre bebyggelsen den fornyelse, som er nødvendig for at skabe et harmonisk og velfungerende bygningskompleks.

Derudover er det meningen med helhedsplanen, at bebyggelsen skal fremtidssikres med hensyn til energioptimering, miljø, drift og vedligeholdelse. Hermed fastlægges en langsigtet strategi for bebyggelsens udvikling.

 

 

Hvad omfatter helhedsplanen?

Afdeling 40 består af en bebyggelse fra 1950-55 med 280 boliger. I bebyggelsen udføres følgende:

 • Alle facadeelementer udskiftes, og der efterisoleres
 • Alle vinduer og altankarnapper udskiftes
 • Vinduer udskiftes på to trappetårne
 • Penthouse-lejligheder får nyt tagpap
 • Alle boliger får nye totalrenoverede badeværelser
 • Ny boligventilation med varmegenvinding etableres
 • Skader udbedres i kælder, P-kælder og trappetårne
 • Nyt fælleshus med ejendomskontor etableres 
 • Friarealer reetableres
 • Udearealer reetableres.

 

Tidsplan

Byggeriet forventes påbegyndt i 2016.

Luk

Helhedsplan for renovering af AAB afd. 50 - Sjælør Boulevard

Læs mere

Helhedsplanen i afdeling 50 på Sjælør Boulevard i København tager udgangspunkt i at få afhjulpet byggeskader og samtidig tilføre bebyggelsen den fornyelse, som er nødvendig for at skabe et harmonisk og velfungerende bygningskompleks.

Derudover er det meningen med helhedsplanen, at bebyggelsen skal fremtidssikres med hensyn til energioptimering, miljø, drift og vedligeholdelse. Hermed fastlægges en langsigtet strategi for bebyggelsens udvikling.

 

Hvad omfatter helhedsplanen?

 • Afdeling 50 består af en bebyggelse fra 1970 med 272 boliger. I bebyggelsen udføres følgende:
 • Alle facader efterisoleres til den standard, som kræves i bygningsreglementet.
 • Eksisterende vinduer flyttes ud i den nye facade.
 • Der etableres nye store altaner.
 • Alle boliger får nye køkkener.
 • Brugsvandsrør og faldstammer udskiftes.
 • Ny boligventilation med varmegenvinding etableres.
 • Lejligheder sammenlægges i bebyggelsens sydøstlige del, hvor 24 et-rumsboliger bliver til 12 to-etages boliger.
 • Fælleshuset forbedres og udvides med en fælles- og festsal med anretterkøkken.
 • Friarealer forbedres med flere og bedre opholds- og aktivitetsmuligheder.

 

Tidsplan

Byggeriet er påbegyndt i 2014, og byggetiden er i alt cirka 18 måneder. Byggeriet forventes altså at være afsluttet i 2016.

Luk

Helhedsplan for renovering af AAB afd. 111 - Amager

Læs mere

AAB Afdeling 111 er hårdt ramt af skimmelsvamp pga. manglende isolering, kuldebroer og dårligt indeklima.

På en afstemning i afdelingen, der fandt sted den 22. oktober 2013, blev der derfor med et stort flertal stemt ja til en omfattende helhedsplan, der ikke blot omfatter en ny klimaskærm, men også bygningsfornyelse, fornyelse af udearealerne samt fremtidssikring med hensyn til energioptimering, drift og vedligeholdelse.


Hvad omfatter helhedsplanen?

 • Opsætning af nye efterisolerede facader, nye energieffektive vinduer, tagisolering og tage
 • Nyt ventilationssystem med konstantudsugning og varmegenvinding
 • Forbedring af udearealer med nye stiforløb
 • Nyt system til affaldshåndtering
 • Nyt beboerhus på ca. 200 m2 med festsal, fælleskøkken m.v.
 • Opførelse af altaner med mulighed for glaslukning

Tidsplan

Det forventes, at selve byggeriet bliver påbegyndt i 2015, og at det bliver afsluttet i løbet af 2017.

Luk

Helhedsplan for renovering af AAB afd. 1 & 5 - Frederiksberg

Læs mere

AAB Afdeling 1 og 5, der deler baggård på Frederiksberg, er blandt Boligforeningen AAB’s ældste afdelinger. Det bærer bygningerne præg af, og derfor stemte beboerne i 2013 ja til en helhedsplan, der bl.a. skal afhjælpe problemer med det gamle tag og fremtidssikre bygningerne.

Hvad omfatter helhedsplanen?

 • Udskiftning af taget samt etablering af ni nye tagboliger på det eksisterende tagareal
 • Nye altaner i gården
 • Etablering af terrasser til boliger i stueetagen
 • Genskabelse af altaner mod Nordre Fasanvej
 • Etablering af mini-elevatorer i stedet for de eksisterende bagtrapper
 • Brandsikring af hovedtrapper
 • Nye badeværelse i de eksisterende boliger i nr. 48 i AAB Afdeling 5
 • Etablering af fællesarealer i gården.

Tidsplan

Byggeriet blev påbegyndt i september 2014 og forventes at løbe frem til oktober 2015.

Luk

Minihelhedsplan i AAB afdeling 32 - Østerbro

Læs mere

Minihelhedsplanen i AAB afdeling 32 omhandler blandt andet problematik med fugtindtrængen gennem klimaskærm på rækkehuse, som ligger under terræn.
Ydermere vil afdelingens rækkehusetage bliver renoveret, og den ene boligblok vil få udskiftet vinduer og døre på altansiden, for at nævne enkelte arbejder.

Hvad omfatter minihelhedsplanen?
 • Renovering af afdelingens kloakker (generelt)
 • Isolering af ydervægge i facader (rækkehuse)
 • Renovering af mørtelfuger i gavle (rækkehuse)
 • Udvendig isolering af ydervægge mod jord på indgangsside, på gavlsider samt flytning af tagbrønde (rækkehuse)
 • Renovering af paptage (rækkehuse)
 • Udskiftning af vinduer og døre på altanside til nye energivenlige (Blok: Lyngbyvej)
Tidsplan
Byggeriet blev påbegyndt i maj 2017 og forventes at løbe frem til juni 2018.

Luk

Minihelhedsplan AAB afdeling 35 - Sydhavnen

Læs mere

Minihelhedsplanen i AAB afdeling 35 omfatter blandt andet udskiftning af afdelingens tag, samt vinduer og hoveddøre.
Ydermere bliver der kigget på efterisolering af etageadskillelser, og der er forventning om, at afdelingens energimærke vil forbedres betydeligt.


Hvad omfatter minihelhedsplanen?

 •  Efterisolering af etageadskillelse i øverste lejligheder
 • Efterisolering af port vægge/gavle
 • Etablering af gulvvarme i badeværelser stueetagen
 • Tagudskiftning inkl. udskiftning af tagrender m.m.
 • Etablering af nye depoter i tagetagen hvilke medføre at eksisterende depoter skal rømmes i en periode
 • Installation af port samt hegn til aflukning af gård
 • Legeplads, samt mindre opretning af grønne områder
 • Udskiftning af hoveddøre
 • Udskiftning af vinduer og terrassedøre til nye energivenlige, samt isolering af brystninger i opholdsstuer
 • Udbedring af betonskader på brystninger på bygningernes altansider.

Tidsplan

Byggeriet påbegyndes i august 2017 og forventes at løbe frem til september 2018.

 

Luk

Renovering af AAB afd. 55 - Vejleåparken

Læs mere

Fra 2003 til 2008 gennemgik AAB afdeling 55 - Vejleåparken - danmarkshistoriens største boligrenovering. Den omfattede over 1.700 boliger og skulle afhjælpe byggeskader og forbedre det fysiske og sociale miljø.

Bebyggelsen blev opført 1970-73 under navnet Ishøjplanen. 30 år efter opførelsen trængte Vejleåparken ikke bare til et socialt løft, men også til en gennemgribende renovering.

 

 

Med midler fra Landsbyggefonden gennemgik Vejleåparken over fem år en gennemgribende modernisering til i alt 1,4 mia. kr. Husenes facader blev beklædt med skalmure og teglsten, som isolerer mod vind og vejr og moderniserer husenes udseende. Vinduerne blev udskiftet, og det har både skabt energibesparelser og lysere rum og opgange. Badeværelserne i alle lejligheder blev totalrenoveret, og gårdmiljøet blev bygget om og gjort mere grønt.

Bjørn Nørgaard og otte andre kunstnere udsmykkede husmurene og gav hvert hus et unikt præg.

Ud over renoveringen blev der opført 48 nye ungdomsboliger og 114 nye taglejligheder i Vejleåparken.

 

 

En succeshistorie med fremtidsperspektiv

Vejleåparken er et eksempel på, hvordan udviklingen i et socialt belastet og nedslidt boligbyggeri kan vendes, og hvordan man skaber positiv forandring med en eksisterende boligmasse.

Som resultat af renoveringen er afdelingens energiregnskab blevet mærkbart bedre - i alt er resultatet en årlig besparelse på 6. mio. kr. Forandringerne i opgange og gårdmiljø har gjort omgivelserne tryggere og smukkere at færdes i.

Alle boliger er udlejet, varmeudgifterne er 40 % lavere, kriminaliteten er reduceret, og beboerne føler sig mere trygge. Siden 2005 har afdelingen trukket ressourcestærke beboere til området, og i 2012 var indkomsten for tilflyttere ca. 25 procent højere end for fraflytterne. I 2011 blev Vejleåparken taget af regeringens liste over særligt udsatte boligområder.

 

Se vores kortfilm om Vejleåparken:

 

 

Læs mere om afdeling 55

Luk

Helhedsplan for renovering af AAB afd. 60 - Sdr. Boulevard

Læs mere

Helhedsplanen i afdeling 61 på Vesterbro i København tager udgangspunkt i at få afhjulpet byggeskader og samtidig tilføre bebyggelsen den fornyelse, som er nødvendig for at skabe et harmonisk og velfungerende bygningskompleks.

Derudover er det meningen med helhedsplanen, at bebyggelsen skal fremtidssikres med hensyn til energioptimering, miljø, drift og vedligeholdelse, og hermed fastlægger en langsigtet strategi for bebyggelsens udvikling.

 

Hvad omfatter helhedsplanen?

Afdeling 60 består af en bebyggelse fra 1978 og en ældre del fra 1900-tallet med 24 lejemål, som kaldes Alhambra.

I den nyere bebyggelse udføres følgende:

 • Facadernes betonelementer istandsættes og elementsamlinger tætnes og fuges. Der udføres tæt afdækning af betonelementernes oversider.
 • Fuger udskiftes på vinduer og døre, beslag eftergås og tætningslister udskiftes.
 • Fuger omkring alle hoveddøre i trappeopgangene udskiftes eller tætnes.
 • Tagbelægningen udskiftes, og isoleringen på lofter udskiftes og forøges.
 • Der etableres nye badeværelser med tidsvarende installationer og overflader. Der udføres de nødvendige følgearbejder i køkkener.
 • På terrændæk og i parkeringskælder udskiftes ødelagte terrænplader og skader repareres. Ender på TT-bjælker repareres og ender inddækkes. Utætheder ved membran repareres så al vandindtrængning stoppes.
 • Træværk langs parkeringsdæk udskiftes.
 • Belægninger oprettes for lunker og kældertrapper istandsættes.

 

I Alhambra-bygningen udføres følgende:

 • Facader og gavl istandsættes.
 • Vinduerne malerbehandles udvendigt - inklusiv kant og beslag.
 • Indgangsreposer istandsættes eller udskiftes.
 • Tagbelægning, skorstene og brandkamme repareres. Alternativt udskiftes tag.
 • Varmeinstallationen vurderes at være i god stand. Der har dog været klager over larm fra varmeanlæg og radiatorer. Lydproblemer på 4. sal skal undersøges.
 • Der etableres nye badeværelser med tidsvarende installationer og overflader. Der udføres de nødvendige følgearbejder i køkkener.
 • På terrændæk udskiftes stålprofiler i dæk mod kælder.
 • Gårdareal istandsættes. Belægninger udskiftes.
 • Der etableres nyt cykelskur og skur til affaldshåndtering.

 

Tidsplan

Byggeriet forventes påbegyndt i 2014, og byggetiden er i alt 18 måneder. Byggeriet forventes altså at være afsluttet i 2016.

Luk

Helhedsplan for renovering af AAB afd. 61 - Dybbølsgade

Læs mere

Helhedsplanen i AAB’s afdeling 61 på Vesterbro i København tager udgangspunkt i at få afhjulpet byggeskader og samtidig tilføre bebyggelsen den fornyelse, som er nødvendig for at skabe et harmonisk og velfungerende bygningskompleks.

Derudover er det helhedsplanens hensigt at fremtidssikre bebyggelsen hvad angår energioptimering, beboersammensætning, tilgængelighed, miljø, drift og vedligeholdelse. På den måde fastlægger afdelingen en langsigtet strategi for bebyggelsens udvikling.

 

Hvad omfatter helhedsplanen?

 • Facader og gavle renoveres. Betonelementer istandsættes og samlinger mellem elementerne tætnes og fuges. Der udføres tæt afdækning af betonelementernes oversider.
 • Trævinduer udskiftes. Fuger udskiftes, beslag eftergås og tætningslister udskiftes på øvrige vinduer.
 • Fuger omkring alle hoveddøre udskiftes eller tætnes.
 • Tagbelægning udskiftes, og isoleringen på lofter udskiftes og forøges.
 • Der etableres nye badeværelser med tidssvarende installationer og overflader. Der etableres nyt mekanisk ventilationsanlæg. Der opsættes fliser på vægge, og klinker på gulve udskiftes. Der udføres de nødvendige følgearbejder i køkkener.
 • Revner og skader i betonkonstruktionerne og membran på terrændæk og i parkeringskælder repareres og overfladebehandles. Ødelagte gulvarealer udskiftes og afløbsriste udskiftes.
 • De eksisterende tre friskluftshuller fra parkeringskælderen til gården lukkes. Der etableres ny ventilering af parkeringskælderen i form af naturlig eller mekanisk ventilation.
 • Der etableres nyt gårdanlæg og udendørsbelysningen udskiftes og suppleres med nye energibesparende armaturer.
 • Dæk over parkeringskælder tætnes og gårdanlæg opdeles i mindre overskuelige arealer, med hver deres funktion, så flere har mulighed for at benytte gårdarealet.
 • Der etableres nye belægninger og nyt gårdinventar.
 • Boliger med udestuer mod gården afskærmes, så de skånes for indsyn.
 • I gårdarealet etableres LED-belysning i form af pullerter langs adgangsstier og ny belysning ved indgangsdøre. Kombinationen af belysning ved døre og i terræn vil sikre god belysning af hele området og skabe glidende overgang fra dørpartier til terræn.

 

Tidsplan

Byggeriet forventes påbegyndt i 2014 og byggetiden er i alt 18 måneder. Byggeriet forventes altså at være afsluttet i 2016.

Luk

Rækkehuse i AAB afd. 90 - Stenløse Syd

Læs mere

Afdeling 90 i Stenløse tæt på Roskilde Fjord stod klar til indflytning i maj 2013. Afdelingen består af 62 rækkehuse på henholdsvis tre og fire rum med for- og baghave. Alle boliger er i to plan med fransk altan på 1. sal.

Det har været et krav til byggeriet af afdelingen, at der blev bygget så energirigtigt som muligt. Derfor lever byggeriet op til lavenergiklasse 2015, hvor tagvand for eksempel genanvendes til toiletskyl.

Til afdelingen hører store grønne fællesarealer, legeplads, fælleshus og fællesrum til fester og andre sammenkomster.


Luk

Familieboliger i AAB afd. 97 - Regimentsparken i Farum

Læs mere

Boligforeningen AAB har i 2013 lagt sidste hånd på 72 nye familieboliger i Farum. Den nye afdeling 97 ligger naturskønt på Farum Kasernes gamle område, hvor et stort naturareal er til fri afbenyttelse for beboerne fra afdelingen og dens nabobebyggelser. Lillevangsskoven og en golfbane er nærmeste naboer, og indkøbsmuligheder ligger inden for gåafstand.

Rækkehusene ligger som en åben parkbebyggelse langs fire blinde parallelveje. Der er to legepladser og flere fælles P-pladser. Husene har hvidpudsede facader med let skrånende tag beklædt med tagpap. Til hver bolig hører en lille forhave og baghave ud i mod det grønne fællesareal. Alle boliger har egen P-plads og et skur.


 

Hver bolig er 110 kvadratmeter og har 4 rum fordelt på to etager, forbundet af en to-løbs trappe. I stueetagen er entré, toilet, stue og køkken. Køkkenet er i åben forbindelse med stuen. Køkken, entré, toilet og bad har klinkegulve. De øvrige rum har parketgulv i ask. Hver bolig har komfur, ovn og emhætte i køkkenet, vaskemaskine og tørretumbler i badeværelset og et stort garderobeskab i entréen.
 

Luk

Attraktive boliger ved fælleden i Afdeling 100 - Ørestad Syd

Læs mere

Boligforeningen AAB færdiggjorde i december 2014 afdeling 100 - en etageejendom med 81 familieboliger på Richard Mortensens Vej 90-98 i Ørestad Syd på Amager.

Afdelingen er placeret ved den fredede Kalvebod Fælled, helt op til den sø, som adskiller Ørestad Syd fra fælleden. Det 11 etager høje længehus nedtrappes til seks etager mod søen og fælleden.

Alle boliger har altaner med vid udsigt over Amager Fælled. Hver bolig har en meget enkel planløsning og er alligevel så fleksibel, at ruminddelingerne kan ændres. Boligerne kan på den måde tilpasses individuelle ønsker til en familiebolig. 

Afdelingen har et fællesrum i stueetagen, til brug for alle afdelingens beboere. Der er fælles tagterrasser – én for hver af de fem opgange, med direkte adgang fra trappe og elevator. På tagterrasserne opføres væksthuse, som beboerne kan beplante, og som kan give læ for vestenvinden, mens man nyder den unikke udsigt.

 

Læse mere om afdelingen 

 

 

Luk

Helhedsplan for renovering af AAB-afd. 103 - Østerbro

Læs mere

AAB afdeling 103 har været hårdt ramt af byggeskader bl.a. på grund af revnede badeværelsesgulve og deraf følgende vandskader.

På et ekstraordinært afdelingsmøde den 18. juni 2014 stemte beboerne i AAB afdeling 103 derfor ja til en omfattende helhedsplan, der ikke kun omfatter renovering af badeværelser men også altaner, friarealer m.m.

Hvad omfatter helhedplanen?

 • renovering af badeværelser
 • nye altaner
 • etablering af franske altaner på nordfacaden
 • renovering af friarealer
 • udbedring af revner i fundamentet

 

Tidsplan

Helhedsplanen er startet på i foråret 2016 og arbejdet forventes at være færdigt ultimo 2017.

 

Luk